Drumuri

roads_bwProiectarea drumurilor şi executarea lucrărilor de

Transport Naval

ship_bwTransportul naval la momentul actual este cel mai convenabil

Transport Aerian

avia_bw În prezent, ramura aviaţiei civile are un efectiv de circa 2000

Transport Feroviar

train_bwLa 28 august 1871 a fost deschisă circulaţia trenurilor

Transport Rutier

truck_bwDeplasarea pasagerilor pe teritoriul Republicii se efectuează în

Raionul Dubăsari va beneficia, în 2014, de cca 6 mil.lei din Fondul Rutier pentru reabilitarea drumurilor locale

Email Imprimare PDF

În 2014, raionul Dubăsari va beneficia de o investiţie de cca 6 milioane de lei pentru lucrări de reparaţie a drumurilor, cea mai mare parte a acestora fiind destinată drumurilor locale. Despre aceasta a anunțat ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, în cadrul întrevederii de azi cu primarii raionului Dubăsari.

 

„Majoritatea solicitărilor primarilor țin de reparația drumurilor locale, pentru care autoritățile locale nu dispun de bani, motiv pentru care acestea an de an degradează. Tocmai pentru aceasta am decis să susţinem autorităţile locale în soluţionarea problemei drumurilor şi, anul curent, în premieră, din Fondul Rutier au fost alocate cca 400 milioane de lei destinate reparației drumurilor dintre sate”, a spus Vasile Botnari.

Ministrul Vasile Botnari optează pentru urgentarea reformei la CFM

Email Imprimare PDF

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a solicitat, în cadrul unei şedinţe de lucru cu conducerea ÎS „Calea Ferată a Moldovei” şi reprezentanţii sindicatelor din domeniu, urgentarea implementării Planului de modernizare al întreprinderii, pentru ca efectele reformei să se facă simţite cât mai rapid.

 

„Reforma se va face cu scopul optimizării cheltuielilor și creării de noi oportunități de dezvoltare. În urma etapelor de reorganizare după modelul întreprinderilor similare din multe state europene, fiecare unitate va fi responsabilă pe anumite domenii, fiind concentrată anume pe dezvoltarea acestui sector. Astfel, va fi posibilă dezvoltarea calitativă a CFM”, a declarat Vasile Botnari, care a subliniat că, în paralel, se vor întreprinde acţiuni şi pentru modernizarea întreprinderii.

Vasile Botnari a discutat cu secretarul general al IRU despre funcționarea în Moldova a sistemului Carnet TIR

Email Imprimare PDF

20140227

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a avut o întâlnire cu secretarul general al Uniunii Transportului Rutier Internaţional (IRU), Umberto de Pretto, pentru a discuta despre evoluţiile din transportul auto de mărfuri din Moldova, efectuate sub acoperirea Carnetelor TIR.

Ministerul Transporturilor și Banca Mondială dezvoltă un nou proiect pentru reabilitarea drumurilor locale din Moldova

Email Imprimare PDF

20140226 1Banca Mondială este disponibilă să ofere sprijin pentru lucrări de dezvoltare a drumurilor locale din Moldova prin finanţarea unui proiect în valoare de cca 30 milioane de dolari. Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a discutat despre planul de colaborare în acest sens cu Tamara Sulukhia, Lider de Sector pentru Dezvoltare Durabila în Belarus, Moldova şi Ucraina din cadrul Băncii Mondiale.

Vasile Botnari: Autorizarea activităţii de transportare de colete va permite agenţilor transportatori să intre în legalitate în UE

Email Imprimare PDF

20140226Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a iniţiat consultările cu asociaţiile patronale din transport şi instituţiile de stat responsabile privind licenţierea activităţii de transport internaţional de colete şi bagaje neânsoţite.

 

În cadrul unei şedinţe convocate astăzi pe acest subiect la Ministerul Transporturilor cu participarea reprezentanţilor Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Uniunii Transportatorilor şi Drumarilor, Camerei de Licenţiere, Serviciului Vamal şi a agenţilor transportatori, ministrul Vasile Botnari a declarat că autorizarea acestui gen de activitate va permite transportatorilor de colete să intre în legalitate în UE şi îi va scuti de multiple amenzi aplicate pe teritoriul altor state.Pagina 3 din 65

Ultimele comentarii

Intrare în sistem

On-line

Avem 47 vizitatori online
Va aflati aici: Home