Drumuri

roads_bwProiectarea drumurilor şi executarea lucrărilor de

Transport Naval

ship_bwTransportul naval la momentul actual este cel mai convenabil

Transport Aerian

avia_bw În prezent, ramura aviaţiei civile are un efectiv de circa 2000

Transport Feroviar

train_bwLa 28 august 1871 a fost deschisă circulaţia trenurilor

Transport Rutier

truck_bwDeplasarea pasagerilor pe teritoriul Republicii se efectuează în

Drumurile din 24 de localităţi ale raionului Briceni vor fi reparate în 2014

Email Imprimare PDF

2014061724 de localități din raionul Briceni vor beneficia anul acesta de reparații ale drumurilor locale. În acest scop, din Fondul Rutier au fost alocate 11 milioane de lei. Despre aceasta a anunțat ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, în cadrul vizitei de lucru în raionul Briceni.

 

În discuțiile cu locuitorii satului Trebisăuți, Vasile Botnari a menționat că majoritatea primăriilor au demarat licitațiile pentru selectarea întreprinderilor care vor efectua lucrările, urmând ca până la finele anului acestea să fie finalizate, iar oamenii din sate să beneficieze de drumuri mai bune.

În atenţia cetăţenilor Moldovei care intenţionează să călătorească în regiunea Crimeea: regim modificat de traversare a frontierei administrative

Email Imprimare PDF

atentieÎn atenţia cetăţenilor Republicii Moldova care intenţionează să călătorească în regiunea Crimeea, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că, a intrat în vigoare “Legea Ucrainei cu privire la asigurarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi regimului juridic pe teritoriul temporar ocupat al Ucrainei”.

 

În conformitate cu Legea menţionată, cetăţenii străini şi apatrizii urmează să traverseze linia administrativă a regiunii Crimeea doar prin prezentarea unor permise speciale. Procedura de eliberare a permiselor în cauză este în proces de elaborare de către partea ucraineană, iar imediat după aprobare, MAEIE va informa suplimentar cetăţenii Republicii Moldova.

Drumul Chişinău-Ungheni-Sculeni intră în reabilitare totală

Email Imprimare PDF

20140612 1Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor anunţă deschiderea şantierelor noi de reabilitare a traseelor naţionale R1 Chişinău-Ungheni-Sculeni şi R33 Hincesti-Lapusna-M1.

 

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă prilejuită de semnarea contractelor cu compania internaţională selectată, că pentru reabilitarea celor două segmente - de 22 km şi, respectiv, 37 de km - fi valorificată o investiţie de 33,7 mil. de euro din fondurile alocate anterior de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Reablitarea drumului Sărăteni – Soroca, realizată în proporție de 70%

Email Imprimare PDF

20140611Circa 70 la sută din lucrările de reabilitare a șoselei de 93 de kilometri dintre Sărăteni și Soroca, realizate în cadrul programului Compact, au fost deja efectuate, iar companiile internaţionale de construcţii dau asigurări că se vor încadra în termenii anunţaţi. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, aflat în vizită de documentare pe şantierele de construcţie, s-a arătat multumit de volumul de lucrări realizat până la moment pe acest traseu.

 

Directorul executiv al Fondului Provocările Mileniului Moldova, Valentina Badrajan, a informat că lucrările se desfăşoară în ritm accelerat, astfel ca întregul volum planificat să fie finalizat în termenii contractuali.

A intrat in vigoare protocolul cu privire la modificarea Acordului dintre guvernul Republicii Moldova si Guvernul Ucrainei cu privire la activitatea transportului feroviar

Email Imprimare PDF

20140530

La data de 29 mai 2014 a intrat in vigoare protocolul cu privire la modificarea Acordului dintre guvernul Republicii Moldova si Guvernul Ucrainei cu privire la activitatea transportului feroviar, semnat la Chsinau la 20 martie 1993.

 

În scopul majorării vitezei de circulație a trenurilor, creşterii confortului pasagerilor şi reducerii considerabile a timpului petrecut în tren, s-a propus ca soluţie circulaţia prin tranzitare a trenurilor respective fără staţionare pe teritoriile ambelor state, pe principiu de reciprocitate.

 

Concomitent, Republica Moldova a venit cu iniţiativa privind simplificarea procedurilor de control a tranzitului de mărfuri pe calea ferată pe porţiunile specificate de pe teritoriul ambelor state. În acest context, părţile au căzut de acord asupra necesităţii modificării Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Ucrainei cu privire la activitatea transportului feroviar din 20.03.1993.Pagina 3 din 71

Va aflati aici: Home