Drumuri

roads_bwProiectarea drumurilor şi executarea lucrărilor de

Transport Naval

ship_bwTransportul naval la momentul actual este cel mai convenabil

Transport Aerian

avia_bw În prezent, ramura aviaţiei civile are un efectiv de circa 2000

Transport Feroviar

train_bwLa 28 august 1871 a fost deschisă circulaţia trenurilor

Transport Rutier

truck_bwDeplasarea pasagerilor pe teritoriul Republicii se efectuează în

Proiect de investiţii în domeniul feroviar, în valoare de 100 mil. euro, negociat cu BERD şi BEI

Email Imprimare PDF

Un proiect investiţional pentru modernizarea reţelei feroviare din Republica Moldova în valoare de 100 de milioane de euro va fi implementat cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Băncii Europene pentru Investiţii.

 

Iniţierea negocierilor pe marginea Acordului de împrumut dintre Guvern, BERD şi BEI, precum şi componenţa grupului de negociatori, au fost aprobate astăzi de către Cabinetul de miniştri.

Vasile Botnari: A început lucrul pe șantierul Chișinău – Ungheni – Sculeni

Email Imprimare PDF

20140826 1Ambele companii străine desemnate pentru reabilitarea traseului naţional Chişinău-Ungheni-Sculeni au demarat lucrările, a anunțat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari.

 

În timpul vizitei pe şantier, efectuate astăzi, ministrul a precizat că ambele companii contractate au reuşit să se mobilizeze şi să înceapă lucrările de reabilitare a drumului.

Ministerul Transporturilor a deschis un nou șantier de reparații: drumul Chișinău - Ungheni - Sculeni va fi reabilitat

Email Imprimare PDF

20140821 1De astăzi, a început reabilitarea drumului național Chișinău-Ungheni-Sculeni, care în doi ani va fi adus la standarde europene. „Demonstrăm că suntem capabil să realizăm ceea ce am planificat - să facem din Moldova un adevărat șantier de reconstrucție a drumurilor. Avem proiecte realiste, acoperite financiar. Acest drum, cu o lungime de 92 de km, va fi reabilitat conform standardelor europene. Lucrările vor dura doi ani și vor costa cca 80 milioane de euro, bani oferiți de partenerii europeni", a anunțat ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, cu ocazia vizitei de lucru pe care a efectuat-o astăzi pe şantier.

Vasile Botnari: Le asigurăm agricultorilor o cale mai ieftină pentru exportul cerealelor

Email Imprimare PDF

20140819 1De astăzi, agricultorii din Republica Moldova pot exporta cereale pe cale navală. Primele 2 barje cu capacitatea a câte 700 de tone au plecat azi pe râul Prut spre porturile Reni și Constanța, de unde cerealele vor fi transbordate direct pe nave maritime şi transportate mai departe spre destinaţiile finale.

 

Vasile Botnari a cerut conducerii Air Moldova să întreprindă măsuri urgente pentru revenirea graficului zborurilor în regim normal

Email Imprimare PDF

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a convocat în această dimineațăo ședință cu responsabilii de domeniul aviaţiei civile din cadrul Ministerului şi a ÎS „Air Moldova” pe problema legată de reţinerea mai multor zboruri, înregistrată în ultimele două săptămâni de cătreoperatorul aerian.

 

Vasile Botnari şi-a exprimat îngrijorarea în legătură perturbarea graficului zborurilor, înregistrată de către Air Moldova, apreciind această situaţie ca fiind inacceptabilă.Pagina 3 din 75

Va aflati aici: Home