Drumuri

roads_bwProiectarea drumurilor şi executarea lucrărilor de

Transport Naval

ship_bwTransportul naval la momentul actual este cel mai convenabil

Transport Aerian

avia_bw În prezent, ramura aviaţiei civile are un efectiv de circa 2000

Transport Feroviar

train_bwLa 28 august 1871 a fost deschisă circulaţia trenurilor

Transport Rutier

truck_bwDeplasarea pasagerilor pe teritoriul Republicii se efectuează în

Ministrul Vasile Botnari: Discutăm cu Comisia Europeană despre modernizarea drumurilor și a rețelelor de transport din Moldova

Email Imprimare PDF

20140619 1Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a discutat cu Comisarul european pentru Transport, vicepreședinte al Comisiei Europene, Siim Kallas, despre realizarea reformelor în domeniu şi implicarea Uniunii Europene în proiectele de dezvoltare a infrastructurii de transport din Moldova.

 

În cadrul întrevederii, Vasile Botnari l-a informat pe oficialul european despre acţiunile deja demarate, care au ca scop alinierea legislației naționale la directivele europene cu privire la transportul de călători și marfă. „Vom continua discuţiile pe subiecte foarte practice, care ţin de posibilitatea deschiderii pieţei comunitare pentru serviciile de transport rutier, în particular pentru liberalizarea transportul de bunuri. Acesta este un obiectiv în realizarea căruia ne-am propus să avansăm, în cadrul procesului de implementare a Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA)”, a declarat Vasile Botnari, după întrevederea bilaterală.

Cehia este interesată în realizarea proiectelor investiţionale în domeniul transporturilor din Moldova

Email Imprimare PDF

20140617 1Cehia este interesată în realizarea unor proiecte investiţionale în domeniul infrastructurii transporturilor din Moldova, a anunţat vicepreședintele Senatului Cehiei, Premysl Sobotka, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari.

 

Vasile Botnari l-a informat pe oficialul ceh despre acţiunile întreprinse pentru modernizarea infrastructurii de transport din Moldova, dar şi privind alinierea legislaţiei naţionale la directivele europene cu privire la transportul de călători și marfă. „La ziua de azi, Moldova a inițiat un amplu proces de reformă legislativă şi instituțională în domeniul feroviar, aerian, rutier, care au ca obiectiv implementarea standardelor europene. Vom fi bucuroşi să avem suportul unei ţări care a trecut prin aceste procese, pentru a avansa mai rapid”, a spus ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

Drumurile din 24 de localităţi ale raionului Briceni vor fi reparate în 2014

Email Imprimare PDF

2014061724 de localități din raionul Briceni vor beneficia anul acesta de reparații ale drumurilor locale. În acest scop, din Fondul Rutier au fost alocate 11 milioane de lei. Despre aceasta a anunțat ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, în cadrul vizitei de lucru în raionul Briceni.

 

În discuțiile cu locuitorii satului Trebisăuți, Vasile Botnari a menționat că majoritatea primăriilor au demarat licitațiile pentru selectarea întreprinderilor care vor efectua lucrările, urmând ca până la finele anului acestea să fie finalizate, iar oamenii din sate să beneficieze de drumuri mai bune.

În atenţia cetăţenilor Moldovei care intenţionează să călătorească în regiunea Crimeea: regim modificat de traversare a frontierei administrative

Email Imprimare PDF

atentieÎn atenţia cetăţenilor Republicii Moldova care intenţionează să călătorească în regiunea Crimeea, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că, a intrat în vigoare “Legea Ucrainei cu privire la asigurarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi regimului juridic pe teritoriul temporar ocupat al Ucrainei”.

 

În conformitate cu Legea menţionată, cetăţenii străini şi apatrizii urmează să traverseze linia administrativă a regiunii Crimeea doar prin prezentarea unor permise speciale. Procedura de eliberare a permiselor în cauză este în proces de elaborare de către partea ucraineană, iar imediat după aprobare, MAEIE va informa suplimentar cetăţenii Republicii Moldova.

Drumul Chişinău-Ungheni-Sculeni intră în reabilitare totală

Email Imprimare PDF

20140612 1Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor anunţă deschiderea şantierelor noi de reabilitare a traseelor naţionale R1 Chişinău-Ungheni-Sculeni şi R33 Hincesti-Lapusna-M1.

 

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă prilejuită de semnarea contractelor cu compania internaţională selectată, că pentru reabilitarea celor două segmente - de 22 km şi, respectiv, 37 de km - fi valorificată o investiţie de 33,7 mil. de euro din fondurile alocate anterior de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).Pagina 3 din 71

Va aflati aici: Home