Drumuri

roads_bwProiectarea drumurilor şi executarea lucrărilor de

Transport Naval

ship_bwTransportul naval la momentul actual este cel mai convenabil

Transport Aerian

avia_bw În prezent, ramura aviaţiei civile are un efectiv de circa 2000

Transport Feroviar

train_bwLa 28 august 1871 a fost deschisă circulaţia trenurilor

Transport Rutier

truck_bwDeplasarea pasagerilor pe teritoriul Republicii se efectuează în

Vasile Botnari a discutat cu secretarul general al IRU despre funcționarea în Moldova a sistemului Carnet TIR

Email Imprimare PDF

20140227

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a avut o întâlnire cu secretarul general al Uniunii Transportului Rutier Internaţional (IRU), Umberto de Pretto, pentru a discuta despre evoluţiile din transportul auto de mărfuri din Moldova, efectuate sub acoperirea Carnetelor TIR.

Ministerul Transporturilor și Banca Mondială dezvoltă un nou proiect pentru reabilitarea drumurilor locale din Moldova

Email Imprimare PDF

20140226 1Banca Mondială este disponibilă să ofere sprijin pentru lucrări de dezvoltare a drumurilor locale din Moldova prin finanţarea unui proiect în valoare de cca 30 milioane de dolari. Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a discutat despre planul de colaborare în acest sens cu Tamara Sulukhia, Lider de Sector pentru Dezvoltare Durabila în Belarus, Moldova şi Ucraina din cadrul Băncii Mondiale.

Vasile Botnari: Autorizarea activităţii de transportare de colete va permite agenţilor transportatori să intre în legalitate în UE

Email Imprimare PDF

20140226Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a iniţiat consultările cu asociaţiile patronale din transport şi instituţiile de stat responsabile privind licenţierea activităţii de transport internaţional de colete şi bagaje neânsoţite.

 

În cadrul unei şedinţe convocate astăzi pe acest subiect la Ministerul Transporturilor cu participarea reprezentanţilor Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Uniunii Transportatorilor şi Drumarilor, Camerei de Licenţiere, Serviciului Vamal şi a agenţilor transportatori, ministrul Vasile Botnari a declarat că autorizarea acestui gen de activitate va permite transportatorilor de colete să intre în legalitate în UE şi îi va scuti de multiple amenzi aplicate pe teritoriul altor state.

Vasile Botnari: În 2014, raionul Hîncești va beneficia de un volum semnificativ de investiții pentru reabilitarea drumurilor

Email Imprimare PDF

20140222 1În 2014, raionul Hîncești va beneficia de un volum semnificativ de investiții pentru reabilitarea drumurilor, atât din proiecte cu finanțare externă - 23 milioane de euro, cât și din Fondul Rutier - cca 53,4 milioane lei. Despre aceasta a anunțat ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, în cadrul întrevederii de azi cu activul raionului Hîncești.

 

"Ministerul Transporturilor implementează un amplu program de reabilitare a drumurilor naționale, pentru care în următorii trei ani vom valorifica o investiție de cca 500 milioane de euro. În raionul Hîncești, anul acesta va intra în reparații traseul Hîncești-Lăpușna cu o lungime de 37 km, pentru care vom valorifica o investiție de 23 milioane de euro ", a declarat Vasile Botnari.

În atenţia transportatorilor: Taxă de utilizare a drumurilor pe bază de timp din Marea Britanie

Email Imprimare PDF

attentionÎncepând cu 1 aprilie 2014, taxa de utilizare a drumurilor pe bază de timp trebuie să fie plătită de către toate vehiculele de mare tonaj (VMT), egale cu sau mai mult de 12 tone înainte de a utiliza drumurile din Marea Britanie. Taxa VMT va fi destinată în scopul de a trata în mod egal toate camioanele care utilizează drumurile din Marea Britanie. Neplata taxei va duce la o amendă de 300 lire sterline, care va fi percepută de la conducătorul auto la momentul opririi.Pagina 3 din 65

Ultimele comentarii

Intrare în sistem

On-line

Avem 28 vizitatori online
Va aflati aici: Home