Drumuri

roads_bwProiectarea drumurilor şi executarea lucrărilor de

Transport Naval

ship_bwTransportul naval la momentul actual este cel mai convenabil

Transport Aerian

avia_bw În prezent, ramura aviaţiei civile are un efectiv de circa 2000

Transport Feroviar

train_bwLa 28 august 1871 a fost deschisă circulaţia trenurilor

Transport Rutier

truck_bwDeplasarea pasagerilor pe teritoriul Republicii se efectuează în

Vasile Botnari de Ziua Aviaţiei: Obiectivul nostru este să asigurăm servicii aviatice accesibile și calitative pentru cetățenii moldoveni

Email Imprimare PDF

20140919 1Cu ocazia Zilei Aviaţiei Civile a Republicii Moldova, care marchează astăzi 70 de ani de la fondare, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a venit cu un mesaj de felicitare pentru toţi angajaţii şi foştii angajaţi în domeniu. În cadrul unei reuniuni festive, Vasile Botnari a înmânat diplome de merit pentru 20 de angajaţi din ramură.

Vasile Botnari: Suprafaţa operaţională a Gării Auto Nord din Chişinău a fost dublată

Email Imprimare PDF

20140918 1Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor finalizează o nouă investiţie în cadrul programului de renovare şi modernizare a gărilor auto din Moldova. Suprafaţa operaţională a Gării Auto Nord din Chişinău a fost dublată, iar călătorii vor avea la dispoziţie un peron nou pentru plecări/sosiri şi o parcare pentru transport privat.


Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, aflat în vizită de lucru pe şantierul de reconstrucţie a Gării Nord, a menționat că rezultatul reabilitării deja este unul special, oferind un aspect mult mai îngrijit gării și spaţii noi pentru călători, dar şi pentru transportatori.

Ministerul Transporturilor lansează dezbaterea publică pentru șoseaua de ocolire a Chișinăului

Email Imprimare PDF

20140911Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a elaborat două concepte pentru construcţia şoselei de ocolire a municipiului Chişinău, pe care le propune pentru consultare publică. Construcţia şoselei pentru care este necesară o investiţie de peste 200 milioane de euro va demara la începutul anului viitor şi se planifică a fi finalizată în 2017. Anunţul a fost făcut de ministrul Vasile Botnari în cadrul unei conferinţe de presă de azi.

 

Potrivit ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, unul din conceptele elaborate prevede construcţia unui drum cu 4 benzi de circulaţie cu o lungime de 82 km, iar cea de-a doua variantă – un traseu mai scurt, cu lungimea de 62 km. Ministerul planifică să demareze lucrările pe centură deja de la anul viitor, astfel ca în 3 ani întreaga şosea să fie dată în exploatare.

Dezvoltarea zonei Giurgiulești aduce noi locuri de muncă în sudul Moldovei

Email Imprimare PDF

20140904 1Primul terminal feroviar cu ecartament mixt pentru produse lichide, care va asigura conexiunea dintre țara noastră și comunitatea europeană, a fost dat în exploatare astăzi, în prezența miniștrilor responsabili de dezvoltarea zonei Giurgiulești: Vasile Botnari, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, și Andrian Candu, ministrul Economiei.

Locuitorii din Zîmbreni vor beneficia de drum nou de acces spre școală

Email Imprimare PDF

20140903 1Aproape două mii de locuitori din satul Zîmbreni, raionul Ialoveni, vor beneficia de drumuri noi din asfalt, care asigură accesul către şcoala din localitate. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari a menţionat că, odată cu realizarea acestui proiect, Zîmbreni va avea peste 80% din drumuri asfaltate şi poate fi considerat un model pentru alte localităţi.Pagina 3 din 77

Va aflati aici: Home