Drumuri

roads_bwProiectarea drumurilor şi executarea lucrărilor de

Transport Naval

ship_bwTransportul naval la momentul actual este cel mai convenabil

Transport Aerian

avia_bw În prezent, ramura aviaţiei civile are un efectiv de circa 2000

Transport Feroviar

train_bwLa 28 august 1871 a fost deschisă circulaţia trenurilor

Transport Rutier

truck_bwDeplasarea pasagerilor pe teritoriul Republicii se efectuează în

Ministerul Transporturilor lansează dezbaterea publică pentru șoseaua de ocolire a Chișinăului

Email Imprimare PDF

20140911Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a elaborat două concepte pentru construcţia şoselei de ocolire a municipiului Chişinău, pe care le propune pentru consultare publică. Construcţia şoselei pentru care este necesară o investiţie de peste 200 milioane de euro va demara la începutul anului viitor şi se planifică a fi finalizată în 2017. Anunţul a fost făcut de ministrul Vasile Botnari în cadrul unei conferinţe de presă de azi.

 

Potrivit ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, unul din conceptele elaborate prevede construcţia unui drum cu 4 benzi de circulaţie cu o lungime de 82 km, iar cea de-a doua variantă – un traseu mai scurt, cu lungimea de 62 km. Ministerul planifică să demareze lucrările pe centură deja de la anul viitor, astfel ca în 3 ani întreaga şosea să fie dată în exploatare.

Dezvoltarea zonei Giurgiulești aduce noi locuri de muncă în sudul Moldovei

Email Imprimare PDF

20140904 1Primul terminal feroviar cu ecartament mixt pentru produse lichide, care va asigura conexiunea dintre țara noastră și comunitatea europeană, a fost dat în exploatare astăzi, în prezența miniștrilor responsabili de dezvoltarea zonei Giurgiulești: Vasile Botnari, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, și Andrian Candu, ministrul Economiei.

Locuitorii din Zîmbreni vor beneficia de drum nou de acces spre școală

Email Imprimare PDF

20140903 1Aproape două mii de locuitori din satul Zîmbreni, raionul Ialoveni, vor beneficia de drumuri noi din asfalt, care asigură accesul către şcoala din localitate. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari a menţionat că, odată cu realizarea acestui proiect, Zîmbreni va avea peste 80% din drumuri asfaltate şi poate fi considerat un model pentru alte localităţi.

Ministrul Transporturilor Vasile Botnari a oferit o donaţie pentru şcoala pe care a absolvit-o

Email Imprimare PDF

20140901 1Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a participat astăzi la careul solemn dedicat începutului anului de studii, desfăşurat la Liceul Teoretic „M.Eminescu” din or. Străşeni.

Investițiile făcute de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor devin tot mai vizibile

Email Imprimare PDF

20140829 1Investițiile făcute de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor se concretizează: lucrările de renovare a Gării auto din Străşeni au fost finalizate, iar reparația drumului Strășeni-Voinova decurge conform planificărilor.

 

Astfel, toți cei care vor călători cu transportul public din Strășeni vor avea la dispoziție un spațiu nou de așteptare. Noua clădire renovată cuprinde o sală de așteptare, ghișeu pentru case de bilete, camera mamei și copilului, camera de bagaje. De asemenea, au fost refăcute instalaţiile sanitare, electrice, termice şi de telecomunicaţii. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, aflat în vizită de lucru în raionul Strășeni, a menționat că rezultatul reabilitării este unul special, oferind un aspect mult mai îngrijit locației și condiții pentru călători.Pagina 3 din 76

Va aflati aici: Home