Drumuri

roads_bwProiectarea drumurilor şi executarea lucrărilor de

Transport Naval

ship_bwTransportul naval la momentul actual este cel mai convenabil

Transport Aerian

avia_bw În prezent, ramura aviaţiei civile are un efectiv de circa 2000

Transport Feroviar

train_bwLa 28 august 1871 a fost deschisă circulaţia trenurilor

Transport Rutier

truck_bwDeplasarea pasagerilor pe teritoriul Republicii se efectuează în

COMUNICAT INFORMATIV "Cu privire la programele de transport municipale și locale"

Email Imprimare PDF

Prin prezenta, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor aduce la cunoștința administrațiilor publice locale ale municipiilor și orașelor din republică că prin Legea nr. 150 din 17.07.2014 a fost aprobat Codul Transporturilor Rutiere (publicat în Monitorul Oficial nr. 247-248 din 15.08.2014). În conformitate cu prevederile art. 153 alin. (5) al acestuia, „programele de transport rutier locale, municipale şi raionale, precum şi programul de transport rutier interraional şi cel internațional urmează a fi aprobate în conformitate cu prezentul Cod până la 31 decembrie 2014”.

Drumarii au intervenit pe drumurile din nordul țării cu tehnică de deszăpezire și material antiderapant

Email Imprimare PDF

Drumarii au intervenit pe parcursul zilei de azi în raioanele de nord a țării cu 12 autospeciale și material antiderapant, acolo unde a fost cazul.

 

Conform ultimelor informații parvenite de la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD), depuneri de zăpadă de până la 8 cm au avut loc în raionul Briceni. S-a mai intervenit cu lucrări de curățare a drumurilor în raioanele Edineț, Ocnița, Dondușeni, Soroca, Florești, Rîșcani, Glodeni. La moment, circulația pe toate traseele naționale se desfășoară în condiții normale.

Angajații din ramura transporturilor și infrastructurii drumurilor au primit astăzi felicitări cu prilejul marcării zilei profesionale.

Email Imprimare PDF

La eveniment, care a reunit un număr mare de angajați ai ramurii au participat Prim-ministrul Iurie Leancă, conducerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, reprezentanți ai asociațiilor și uniunilor de profil.

”Avem nevoie de o infrastructură sigură și modernă pentru creșterea sustenabilă a Republicii Moldova. Reformele pe care ni le-am asumat în scopul dezvoltării țării noastre nu sunt deloc simple și necesită implicarea activă a tuturor părților și în special a lucrătorilor din domeniul transporturilor și infrastructurii drumului, întrucât reușita depinde de progresele realizate în fiecare sector”, a menționat în mesajul cău viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vladimir Cebotari.

MTID inițiază monitorizarea implementării Legii drumurilor

Email Imprimare PDF

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor anunță inițierea procesului de monitorizare a implementării Legii drumurilor, nr. 509 din 22.06.1995, modificată prin LP85 din 07.07.11, MO122-127/29.07.11 art.340.

Vasile Botnari: Drumul Chişinău-Giurgiuleşti modernizat înseamnă șanse în plus pentru investiții în Găgăuzia

Email Imprimare PDF

20141009 1Ministrul Transportului şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a efectuat astăzi o vizită pe sectoarele de drum aflate în reabilitare de pe traseul naţional M3 Chişinău-Giurgiuleşti, pentru a verifica starea lucrărilor, darși pentru a vedea care este nivelul de mobilizare a companiei care efectuează reparațiile.

În cadrul discuţiilor cu reprezentanţii companiei de construcţii, Vasile Botnari a menţionat că o preocupare majoră pentru acest moment este ca lucrările pe carosabil să fie finalizate până la începutul sezonului rece, astfel încât să nu mai existe dificultăţi în trafic.Pagina 3 din 78

Va aflati aici: Home