Drumuri

roads_bwProiectarea drumurilor şi executarea lucrărilor de

Transport Naval

ship_bwTransportul naval la momentul actual este cel mai convenabil

Transport Aerian

avia_bw În prezent, ramura aviaţiei civile are un efectiv de circa 2000

Transport Feroviar

train_bwLa 28 august 1871 a fost deschisă circulaţia trenurilor

Transport Rutier

truck_bwDeplasarea pasagerilor pe teritoriul Republicii se efectuează în

Vasile Botnari: Au început lucrările de reabilitare a drumului Hîncești-Cimișlia

Email Imprimare PDF

20140818 1Au început lucrările pentru reparația și asfaltarea drumului național Hînceşti-Cimişlia, a anunțat astăzi, 15 august, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari. Ministrul a precizat că investiția pentru aceste lucrări este de circa 268 milioane de lei (14 milioane de euro), bani proveniți din fonduri europene.

 

Cele două șantiere deschise astăzi prevăd lucrări de reabilitare pentru cca 39 de km, în următorii doi ani.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor va pune în următoarele zile la dispoziţia Serviciului de urgență cel de-al doilea elicopter sanitar

Email Imprimare PDF

20140731 1Ministrul Transporturilor, Vasile Botnari a anunțat, astăzi, la Bălți, în cadrul vizitei de lucru la ÎS"Moldaeroservice", că Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor va pune în următoarele zile la dispoziţia Serviciului de urgență cel de-al doilea elicopter sanitar, care a fost utilat pentru transportarea bolnavilor.

 

Potrivit lui Vasile Botnari, serviciul de aviaţie sanitară din Moldova este deja funcţional. Astfel, pacienţi din Călărași și Cahul, care necesitau intervenții în centrele medicale specializate din Chișinău, au putut fi transportaţi cu elicopterul MI-2 din dotarea ÎS „Moldaeroservice”.

Vasile Botnari a solicitat demararea de urgență a lucrărilor de reabilitare a traseului Chişinău-Ungheni-Sculeni

Email Imprimare PDF

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a solicitat demararea de urgență a lucrărilor de reabilitare a traseului Chişinău-Ungheni-Sculeni. Solicitarea a fost transmisă direct de către ministru responsabililor de reabilitarea drumurilor şi reprezentanţilor companiilor internaţionale, în cadrul unei ședințe privind executarea contractelor încheiate de stat cu aceștia.

Vasile Botnari a discutat cu reprezentanţii AITA despre funcţionarea sistemului TIR în Moldova

Email Imprimare PDF

20140725 1Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a avut o întâlnire cu membrii Asociaţiei Internaţionale a Transporturilor Auto (AITA) din Moldova, pentru a discuta despre evoluţiile din transportul auto de mărfuri din Moldova.

 

Vasile Botnari a menţionat că Ministerul monitorizează îndeaproape evoluţiile din transportul auto de mărfuri din Moldova, efectuate sub acoperirea Carnetelor TIR, în vederea asigurării în continuare a funcţionalităţii sistemului respectiv în ţara noastră.

Vasile Botnari: În următorii ani vom construi cel puțin 20 de intersecții denivelate pentru a reduce riscul accidentelor rutiere

Email Imprimare PDF

20140716 1Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a participat astăzi, 16 iulie, la deschidera circulației a intersecției denivelate de la Sărăteni, care va contribui la sporirea securității circulației rutiere pe traseu și la fluidizarea traficului. La eveniment au fost prezenți premierul Iurie Leancă, ambasadorul SUA în Moldova William Moser, reprezentanții Fondului Provocările Mileniului Moldova și ai Corporației Provocările Mileniului.Pagina 3 din 74

Va aflati aici: Home