Conducerea MTID a avut o întrevedere cu o delegație din Belorusia

Published on: Thu, 20/04/2017 - 16:21
Comunicat de presă

Astăzi, 20 aprilie 2017,  Viceministrul Vitalie Rapcea și Andrei Cuculescu, șeful direcției drumuri și poduri MTID a avut o întrevedere cu o delegație din Belorusia în frunte cu  Excelența Sa Ambasadorul Belorusiei în Republica Moldova, DL. Serghei Ciciuc.Din delegație au făcut parte directori ai companiilor beloruse de construcție, proiectare,  și ai instituțiilor de cercetări științifice a drumurilor. În discuțiile purtate oficialii au menționat despre relațiile de colaborare reciproc avantajoase între cele două state. În context, Viceministrul Vitalie Rapcea a precizat despre interesul Ministerului privind realizarea unui schimb de experiență pentru metodologia de elaborarea a standartelor și normelor tehnice în domeniul.

La rândul său,  Excelența Sa Serghei Ciciuc și-a exprima disponibilitatea ca Belorusia să acorde suportul necesar pentru companiile  moldovenești de proiectare și reabilitare a drumurilor.

 

În rezultatul celor expuse, părțile au convenit organizarea unei întâlniri cu conducerea și specialiștii din cadrul Administrației de Stat a Drumurilor pentru familarizarea membrilor  delegației beloruse cu procedura de organizare a licitațiilor pentru construcția drumurilor. Totodată, delegația va avea o discuție cu reprezentanții companiilor de constucție și proiectare din RM.