MTID a elaborat un Plan de interventie pe parcursul noptii de 20 -21 aprilie 2017

Published on: Thu, 20/04/2017 - 21:19
Comunicat de presă

La ora 17:00, Viceministrul Vitalie Rapcea a întrunit o ședință de lucru cu reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor în cadrul căreia s-a elaborat  un Plan de acțiuni pentru toată perioada în care se vor înregistra precipitații sub formă de ninsori și lapoviță. Astfel, s-a decis : Reactivarea serviciului operativ în regimul Non-stop, pâna la data de 25 aprilie 2017, care poate fi contactat la numărul de telefon  022 748 961. În noaptea de 20 spre 21 aprilie, aproximativ 90 de unități vor activa în regim de curățare și patrulare, și, în caz de necesitate, numărul echipamentelor de deszăpezire va fi suplinit cu echipamentele aflate în așteptare. Pe pagina web a Administrației de Stat a Drumurilor www.asd.md  va fi continuu actualizată informația despre modul în care se circulă pe drumurile naționale din țară, astfel  pe harta plasată pe pagina Administrației de Stat a Drumurilor vor fi indicate sectoarele de drum, care vor fi închise pentru trafic sau pe care circulația se desfășoară cu dificultate. Viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Rapcea Vitalie a dispus ca,  începând cu orele 03:00 dimineața, drumarii să înceapă lucrările de răspândire a materialului antiderapant pe sectoarele de drum pe care se va forma polei.

Pe parcursul zilei de astăzi drumarii au intervenit și pentru tractarea a peste 40 de autoturisme blocate în nămeți.Până la această oră pe traseele naționale au fost distribuite peste 500 de tone de material antiderapant, și peste 40 de unități de tehnică au fost tractate din nameți.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor roagă utilizatorii drumurilor să fie extrem de prudenți și să adapteze viteza la condițiile carosabilului, în cazul în care acest lucru este posibil se recomandă abținerea de la efectuarea călătoriilor, care pot fi amânate.